diumenge, 25 de maig del 2014

Esperança


Article 2: La Unió es fonamenta en els valors del respecte a la dignitat humana, de la llibertat, de la democràcia, de la igualtat, de l'estat de dret i del respecte als drets humans, inclosos els drets de les persones pertanyents a minories. Aquests valors són comuns als estats membres en una societat caracteritzada pel pluralisme, la no-discriminació, la tolerància, la justícia, la solidaritat i la igualtat entre homes i dones.

Article 3.1: La Unió té com a finalitat promoure la pau, els seus valors i el benestar dels seus pobles. 

Tractat de la Unió Europea.

Que els eurodiputats no oblidin ni un sol dia quin és el seu objectiu, que no és altre que treballar per la pau en el seu sentit més ampli. Repassar articles del Tractat de la Unió Europea i de la Declaració Universal dels Drets Humans fa tenir una mica d'esperança que algun dia serem una societat millor.

13 comentaris:

  1. Ara mateix, una Unió Europea amb un % ultradretà tan elevat, no sé pas si m'interessa ser-hi...
    Molt bonica la foto. No sembla Barcelona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Maria, realment fa posar els pèls de punta veure com la extrema dreta va avançant a Europa. Sí, millor ser-hi per fer-los front des de dins.

      Elimina
  2. El text del tractat l'haurien de tenir tots els eurodiputats a la tauleta de nit i anar-lo llegint cada nit, un cop rere l'altre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això mateix, que no s'oblidin ni un instant de perquè estan allà i per a qui treballen, pels ciutadans.

      Elimina
  3. Aquest escrit és a Barcelona? Aquí sembla que ens ho creiem més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Helena, està a Montjuic a l'anella olímpica. Està al costat d'una font en cascada molt maca, a sota del Palau Sant Jordi. Quan es pon el sol hi ha una llum preciosa per allà.

      Elimina
  4. Ah! jo pensava que lo de ser eurodiputat eren unes vacances pagades a Brussel·les com a recompensa a la feina que ja havien fet

    ResponElimina
  5. Em sembla que tranquils hi deuen viuen força més que qualsevol treballador d'aquí...

    ResponElimina
  6. No sé si sóc l'única que cada cop té menys sentiment europeu; és una cosa que quasi em queda llunyana perquè amb els que governen més a prop ja estic ben tipa. M'és indignant que en molts assumptes d'importància, com no, acaben per rentar-se les mans.

    Ha d'haver-hi alguna cosa estranya en l'ADN de la majoria dels països europeus...

    ResponElimina
  7. segurament el mon seria un lloc millor si es respectessin els accords comuns, és trist pensar que una gran majoria prefereix no ferho....

    ResponElimina
  8. Si fa vint anys haguessin sotmès el Tractat de Maastricht a referèndum, hauria guanyat el .
    Avui en dia, si es fes, guanyaria el No.

    ResponElimina
  9. He conegut avui el teu bloc i m'he enganxat un munt, així que ENHORABONA! No fa gaire que visc per Barcelona i m'ha encantat trobar una altra mirada per recórrer aquesta ciutat. A mi també m'encanta caminar i caminar i caminar i mirar-ho tot i en els teus textos he trobat un altre al·licient per a fer-ho, així que GRÀCIES! :)

    ResponElimina