diumenge, 12 de juny del 2011

Mediterràniament

Antigament la muntanya de Montjuic sempre va ser un punt estratègic des d'on protegir la ciutat. Amb unes vistes impressionants de Barcelona i amb molta història al darrera, és un dels racons de Barcelona on sempre m'agrada perdre'm per la gran quantitat de parcs que hi ha i per l'aire fresc que es pot respirar. 

Ara Montjuic és esport, turisme i sobretot cultura. A Montjuic hi ha el Museu Nacional d'Art de Catalunya, Poble Espanyol, Teatre Lliure, Barcelona Teatre Musical, Mercat de les Flors, Teatre Grec, Museu CaixaForum, Museu Joan Miró i Museu Etnològic de Barcelona.

Ara bé, a mi el que més em fascina d'aquesta muntanya són els seus encantadors i cuidats parcs. Cadascun dels parcs que hi ha a Montjuic té el seu tret diferencial que el fa únic. Un dels meus preferits, molt probablement (em costa molt decidir-me), sigui el Parc del Grec perquè una tarda qualsevol del mes de juny et pots trobar passejant pels seus voltants i que et guiï fins al cor del Parc la música de Michael Jackson a tota pastilla. Després t'adones que simplement fan les proves de so al Teatre o més aviat que els operaris que munten les estructures de l'escenari es posen música per estar més entretinguts. I la veritat, passejar per un parc amb tantes flors, amb uns arbres amb tantes tonalitats de verd i unes vistes tan maques, i a més tenir per casualitat com a banda sonora el Micheal Jackson, és d'aquelles coses que et fa adonar de la màgia de Montjuic.  

Foto: Parc del Grec, Montjuic.

2 comentaris:

  1. A mi també m'enamora Barcelona, per això miraré d'anar seguint el que dius dels racons de la que consider-ho la meva ciutat, tot i no poder viure-hi ara mateix. Durant una temporada em va donar per anar fent fotos de tot arreu, tots els racons que trobava, només per tenir-les. M'agrada la idea d'aquest blog.

    Ostres, no t'ho creuràs, premo el botó de comentar, i em demana 'barnes' com a paraula de verificació! Com fet expressament, ja que tu ens ensenyaràs les diferents Barcelones...

    ResponElimina
  2. XeXu, t'entenc perfectament amb això d'anar fent fotos de Barcelona només per tenir-les...és per guardar una imatge que en un moment t'ha agradat. Com amb por que quan hi tornis ja no serà tan bonic.

    Ostres!! Que fort això de la paraula barnes per verificar, ni fet exprés...boníssim!! :) Benvingut!

    ResponElimina