dissabte, 30 de juliol del 2011

Carrers


A qualsevol cantonada t'espera la felicitat. T'espera tot allò que sempre havies somiat. No cal anar massa lluny, ni fer gaires virgaries, ni trencar-s'hi gaire el cap. Seguir endavant, decidit, sense més. No resistir-se al canvi, no ignorar portes quan aquestes s'obren. I són allà mateix. Deixar de mirar al terra, deixar de parlar i simplement escoltar. Mirar tot el que t'envolta i que potser no has vist. Estàs rodejat de flors i s'entreveu un camí de baixada ple de verd esperança. Segurament no saps ni com has arribat aquí, però ja hi ets, aquell racó del món que ni tan sols sabies que existia. Aixeques el cap i mires el nom del carrer, per si de cas algun dia et perds per racons menys agradables i vols tornar, et ve el sol a la cara, tanques un ull per evitar que el sol t'encegui i llegeixes el nom del carrer: COR. Que curiós.

Quan ens perdem la ciutat ens envia consells que només cal saber llegir per tornar a agafar el camí correcte: "no et desviïs mai del cor i tindràs un camí ple de flors i de colors". El Cor és el millor dels carrers, perquè és aquell que porta a tothom allà on desitja ser. Tan sols cal agafar aquest carrer, escoltar-lo i deixar-se portar per ell. Ell mai s'equivoca, tot al contrari, et porta cap allò que anheles. Els seus carrers paral·lels són el carrer Valentia i el carrer Fer. 

Ara bé, el nom real d'aquest carrer és Còr-sega. Potser ja ens avisa, que a vegades passem de ser gent de cor a ser gent cega, que s'ha endinsat en camins sense llum i sense colors. Abandonant d'aquesta manera el camí del cor i agafant altres camins menys coratjosos com el carrer Por, el carrer Excuses i el carrer Deixar de creure. 

Hi ha carrers que no hauríem d'abandonar mai.

22 comentaris:

  1. Qualsevol carrer de l'eixample mateix pot tenir racons preciosos, com aquest mateix... I de vegades descobreixes unes cases impressionants! Oi?

    ResponElimina
  2. Ens fas apreciar cada trosset de carrer, on hi podem passar cada dia i simplement no ens n'adonem.Una vegada més et vull felicitar pel teu blog.

    ResponElimina
  3. Un bon joc de paraules, sí senyora. El cor no és l'únic camí a seguir, també tens el cap. Seguir només el cor és el que ens fa estar cecs, de vegades. Si saps utilitzar els dos amb equilibri, fer que els dos carrers vagin en paral·lel, tot anirà bé.

    El carrer Còrsega és maco, com tota l'Eixample. És un barri que m'agrada, és còmode, jo hi vivia, però en una altra zona que aquest carrer no creua. I no sé si existeixen de veritat aquests carrers del Cor, de la Valentia, a l'Eixample per descomptat que no. Però a sí que ho ha un carrer de la Por, diria, i a gràcia el carrer del Perill. Ah, i al Raval, la Plaça del Dubte. Tela amb el nom.

    ResponElimina
  4. Holaa!
    Sóc valenciana i vaig anar fa tres anys a Barcelona en un viatge de fi de curs i he de dir que també em vaig enamorar d'ella.
    Gràcies per crear aquest blog de debó!
    Sense cap dubte et seguisc!
    un bes! ^^

    ResponElimina
  5. Lovely post!
    Loving your blog so much!

    Kisses,

    www.fashionapp.blogspot.com

    ResponElimina
  6. Noia, tu ets poetessa!!

    M'agrada com, a partir d'un punt concret, d'un racó petit o gran de la nostra estimadíssima Barcelona, fas reflexions sobre sentiments, sensacions, paraules...

    Quina cantonada tan maca!!

    (Jo també vivia a l'Eixample i si un dia sóc multimilionària hi tornaré!!) :-DD

    ResponElimina
  7. Ei, acabo de veure el teu comentari a "Cartes al futur" :-)

    L'administrador del blog és en Jordi Casanovas Puigjaner (et poso els dos cognoms perquè hi ha dos Jordi Casanovas a la catosfera hehe). Déixa-li un comentari al seu blog personal, que és aquest i estigues atenta a la resposta :-))

    ResponElimina
  8. La meva millor amiga em diu: "rodeja't de les coses/persones que t'agraden i et fan sentir bé i poc a poc aniràs trobant el teu lloc".
    Verd esperança.
    Llum, flors i colors.
    Qui no anhela una vida així?


    Filadora.
    (Què fort, no et puc comentar com a Filadora i havia entrat en un "bucle"! mare meva!)

    ResponElimina
  9. Aquest carrer no m'abandonarà mai. Creu-me. Potser separen poc més de cinc metres d'aquest racó de flors, de la casa que em va veure néixer.
    El carrer de Còrsega, al cor.
    Si mai te n'oblides d'aquest racó, sense cap dubte sabré recordar-te'l.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  10. Moltes gràcies a tots i totes per comentar! L'Eixample té raconets preciosos amb molt d'encant que potser no criden molt l'atenció però són especials. Espero que tingueu un bon comencement d'agost. Una abraçada.

    Finestreta, n'hi ha moltes de cantonades tan especials com aquesta, tan sols cal estar ben atent per fixar-se amb els petits detalls. I sí, anant per Barcelona sempre es descobreixen coses noves! ;)

    maria, moltes gràcies, de veritat. A vegades les coses mes boniques són les més normals, allò que veiem cada dia.

    XeXu, gràcies! A mi també m'agrada molt l'Eixample. És dels meus barris preferits, queda al mig de la ciutat i s'hi està molt bé. Oh així tu hi vivies! No ho sabia que al Raval hi ha la Plaça del Dubte, ja hi aniré que a mi que em costa moltíssim decidir-me un cop que tinc dues opcions finalistes, no puc estar sense conéixer una plaça que té aquest nom.

    Maria, benvinguda! Aii Barcelona és tan maca que costa resistir-se a ella. M'alegro que t'agradi. Un bes per tu també!

    fashionapp thanks for your kind words!

    Assumpta, sí que n'és de maca aquesta cantonada, està plena de flors i plantes, que fan que quedi molt i molt maca. A la foto no es veu, però a la part de la floristeria de Rambla Catalunya encara hi ha més flors i quan hi passes sembla que t'agin fet un camí de flors. Ohh així una altra de l'Eixample!! ;)
    Merci per cartes al futur, ara ja tinc accés per escriure-hi!

    Filadora, ohhh el blogger fent de les seves!!! La teva amiga té molta raó, si ens rodegem de gent maca i coses que ens agradin tot és torna més fàcil, alegre i feliç! Val la pena tenir amics que sempre ens recordin aquestes coses. Suposo que tothom voldria una vida així, però a vegades som nosaltres que ens entestem a veure-ho tot negre, quan pot ser clar! Per cert, no t'ho havia dit i tens un nom molt maco!

    Fanal blau, quina gràcia! No m'estranya que no oblidis aquest carrer si hi vas néixer, segur que el portaràs sempre a dins, de fet segur que en certa forma et defineix. A quin carrer més bonic de néixer! Segur que hi va tenir alguna cosa a veure en què escriguis versos preciosos. Una abraçada.

    ResponElimina
  11. Hola,

    fa alguns dies que em miro en diagonal el teu blog. De fet, em miro només les fotografies de la ciutat comtal perquè trobo que n'hi ha algunes de molt interessants. Ara bé, podria ser que la lent fos entelada o bruta? No sé, veig les fotos una mica borroses.

    Salut

    ResponElimina
  12. Jo no conec molt Barna perquè sóc de terra endins. Reconec que aquesta ciutat té llocs meravellosos que cal admirar amb lentitud i saviesa, ja que només així s'aprecia la bellesa de les coses.
    Gràcies per l'apunt.

    ResponElimina
  13. Per cert, el text és molt poètic, com diu l'Assumpta. Aixecant els ulls es veuen moltes coses ( excepte a la tardor amb els bolets, hehehe ).
    Gràcies pels comentaris al meu bloc, també.

    ResponElimina
  14. RedCrash, gràcies per dir-m'ho. Miraré de netejar la lent. Tota manera la càmara que tinc és una compacta molt antiga, que tampoc fa fotografies de massa qualitat. Tinc pendent de comprar-me'n una de nova. Gràcies per passar!

    cantireta, quina gràcia que siguis aquí! Tu que sempre poses el punt divertit i irònic! A la tardor, res de mirar al cel que encara trepitjaríem els bolets, tan bons com són, nyam! Benvinguda cantireta!

    ResponElimina
  15. Encontrar los rincones adorables de Barcelona es una tarea eterna. Yo he encontrado algunos pero seguiré en la faena. Entrañable foto y sublime vista de esa esquina.

    Un abrazo

    Valery

    Barcelona Daily Photo

    ResponElimina
  16. RedCrash, quina vergonya que em fa contestar això però.....TENIES RAÓ, TENIA LA LENT BRUTAAA!!! Prometo que sóc una persona la mar de neta i polida, el que passa és que no se m'havia ocorregut netejar la lent!!! Ostres és que al migdia quan he llegit el teu comentari tenia pressa i no ho he pogut comprovar i ara que m'ho he mirat i li he passat un drapet, ja he vist que les fotos quedaven normals. Mare meva i jo que em pensava que quedaven així com mig blanques perquè la càmara era vella, que ho és, però clar...ara resulta que era perquè no la netejava!! Quina vergonya! Moltes gràcies per fer-mi caure. A la vida real això seria un clarament, et dec una cervesa!

    Merciii!!! :)

    ResponElimina
  17. La foto és molt maca, el teu text millor.

    ResponElimina
  18. Totalmente de acuerdo. La calle del corazón está más cerca de lo que imaginamos; lo importante es poner atención a las señales.

    Mucha luz, encanto. Siempre hermoso visitarte.

    ResponElimina
  19. No passa res "Barcelona m'enamora"!

    Espero que la cervesa no sigui una sis-quatre, que darrerament em fan molta ràbia amb els anuncis que fan!

    Friso per veure les següents fotos, a veure amb que ens delectes :)

    ResponElimina
  20. Compte en no agafar el carrer Mall (orca) no fos cas que ens caigués al cap un cop de mall!

    Un post molt i molt bonic.

    ResponElimina
  21. Valery, una tarea eterna que por suerte nuestra no tiene fin. Siempre hay que continuar buscando….

    Helena, la foto em va inspirar, és un cantonada amb molt d'encant.

    Espérame en Siberia, el carrer del cor sempre està allà esperant que el visitem i no ens perdem per altres camins. Molta llum a tu també.

    RedCrash, pots estar tranquil, res de 6-4 que és un lio patateru, a mi tampoc m'agraden. Una estrella de tota la vida o una voll-damm va bé? Procuraré estar a l'alçada amb les fotos! Però encara en tinc algunes ja fetes, que estan una mica borroses….:S

    Porquet, dignes que sí, que tu estant tan bo siempre tens por que t'aniquilin i facin de tu un bon "jabugo". Perquè tu ets "pata negra", segur!

    ResponElimina
  22. quina foto mes maca !!! es preciós .

    pasat

    http://wwwmusthave.blogspot.com/

    ResponElimina