diumenge, 18 de setembre del 2011

Imaginant

A quina altra ciutat hi ha una pissarra XXL? A Barcelona sí que hi és, llàstima que no sigui de veritat, que no hi hagi guixos i que no siguem prou alts com perquè cada vegada que hi passéssim pel davant poguéssim escriure-hi algo. Podria servir com a simple mural per dibuixar o escriure frases cèlebres, i en el millor dels casos podria servir per comunicar-nos com si estiguéssim a un petit poble. Fins i tot podria tenir la funció de suro informatiu, on s'hi llegirien frases de l'estil: "Noia busca companya de pis que li agradi sortir de festa, però que sigui neta i polida". O fins i tot el típic dia que n'estàs fins al capdamunt i que sembla que els astres s'hagin conjurat perquè tot et surti tort, poder agafar el guix amb mala bava i fer una línia amb força i fer aquell soroll esgarrifant que fa posar el pèls de punta i dir: "i ara em penseu deixar en pau?". Tot i que em sembla que segurament s'ompliria -tal com passa amb moltes de les parets de la ciutat- d'allò que tots hem fet en algun moment de les nostres vides, d'inicials de l'estil "G ♥M 1 mes" o "L♡ C junts per sempre" i per l'estil…

D'acord, la pissarra que tenim no hi podem escriure i sempre té els mateixos dibuixos, però igualment és genial. Perquè no és corrent, i les coses que no són corrents ens fan tenir noves idees o ens fan imaginar; i a cadascú li fan pensar alguna cosa diferent com: "oh, aquell cavall mal fet és exactament igual que em quedaria a mi si n'intentés dibuixar un (a diferència que aquest imita a un dibuix d'un nen de 6 anys i jo en tinc uns quants més)" o "Què deu ser el dibuix de baix? Un tren, una eruga, un cuc?", etc. O fins i tot si tens temps perquè has d'esperar algú al davant acabar comprovant si la suma i la resta que hi ha estan ben fetes, i els que hi entenen de música fer solfeig amb les quatre notes que hi ha dibuixades per veure com sonen. 

En tot cas, en dates com en les que venen si hi passés per davant hi escriuria ben gran: que tingueu unes bones festes de La Mercè! I intentaria (quedi clar, intentaria) dibuixar una noia que vindria a ser la Mercè que li sortiria el text de la boca en una bafarada.

17 comentaris:

  1. és xulíssim!!! i veig que és una escola, encara més xulo!!!!

    i si, tan debó es pogués tenir una pissarra així, encara que tb sé que ens agradi o no tb som incívics els barcelonins.....

    per cert, sempre he pensat que si algun dia tingués un fill m'encantaria posar-li un pany de paret de pissarra, i dibuixar amb ell impossibles.

    ResponElimina
  2. No coneixia pas aquesta pissarra gegant!

    Per ser una escola té la seva gràcia i el seu què!

    Bona setmana, Barcelona!

    ResponElimina
  3. Ostreeeees!! A mi també m'agradaria moltíssim que hi haguessin pissarres gegants "reals". Aquesta està molt bé, és original... però si fossin reals, seria genial!!

    Això sí, MOLT BONES FESTES DE LA MERCÈ a tots els barcelonins! Bona festa major!! :-D

    ResponElimina
  4. Aquí sí que m'enganxes, no sé on para això, que diuen per aquí que és una escola. Però sí que venen ganes de posar-se a escriure, i tant! Un bon guix, i a deixar-hi alguna cosa escrita, perquè si m'he de posar a dibuixar... sí que aniríem malament.

    Ei, deus tenir unes ganes de Mercè! Que vagin bé aquestes festes!

    ResponElimina
  5. Ací, a València hi ha gent que creu que qualsevol paret és una pissarra, però no utilitzen guix precisament, potser una pissarra gegant d'aquestes seria la solució als grafitis no desitjats.

    ResponElimina
  6. Jo tampoc la coneixia, aquesta pissarra. Ara que les fan electròniques... Que ben trobat això del signe del cor entre G i M! En deus saber d'HTML.

    ResponElimina
  7. hola guapa !!

    Responent a les preguntes que mas fet, si , tota la roba que hi surt es d'aquesta temporada :) !! i tens tota la raó les botes de massimo dutti son maquísimes !!

    m'encanta la pisarra gegant !! llastima que no si pugui escriure ;)

    un peto .

    http://wwwmusthave.blogspot.com/

    ResponElimina
  8. Jo crec que ens aniria bé, poder-la tenir, de veritat, una pissarra d'aquesta magnitud. Per treure'ns una mica tot allò que volem treure, i ensenyar, i ser una mica infantons, i no ser porucs, amb molt de respecte, no cal dir-ho, però havent entès que els fantasmes estan molt bé per treure'ls a passejar, i que no ens hagin de renyar.
    I jo, ara mateix, he començat a fer servir aquest espai com una mena de pissarra lliure.
    Per molts anys. I continua posant-nos tan belles fotografies com les del carrer Cecília.

    ResponElimina
  9. Em sembla que no hi he passat mai per aquí...Bones festes!

    ResponElimina
  10. Que xulo, no ho coneixia, això!!

    Per cert... he de fer una cosa que no sé perquè no he fet abans. Barcelona m'enamora, et presento un bon amic, Barcelona93. Parla castellà, però tinc la sensació que teniu interessos semblants i que us podeu entendre. Apa, jo ja he fet la feina...! Ja em diràs com us va! ;)

    (Fa temps que conec aquest bloc, i mira, no m'he adonat de la coincidència fins avui... hehehe!)

    ResponElimina
  11. La ideal es genial, me gusta lo que propones, lástima que no tengamos la oportunidad de expresas nuestras ideas e inquietudes en tan magnífica pizarra ¡Que pases una buenas fiestas!

    Abrazos y buen día

    ResponElimina
  12. Gràcies a tots i totes pels comentaris! Ja veig que si fos per nosaltres, la pissarra estaria ben plena d'escrits! I haig de dir que m'heu ben encuriosit aviam què hi escriuria cadascún de vosaltres. Bona Mercè!

    RITS, sí, per ser una escola li va que n'hi pintat!! M'encanta la teva idea, segur que el nen/a li encantaria i que junts ho passaríeu pipa! Em sembla que vaig veure una cosa semblant en una revista de decoració en una paret de la cuina i em va encantar, així hi pots escriure Bon dia, falten ous, dibuixar-hi una cara rient...

    CARME, suposo que fa gràcia perquè és original! Igualment, bona setmana!

    ASSUMPTA, siii que estaria molt bé tenir-la! Segur que cada cop que hi passéssim pel davant hi deixaríem algo escrit! Igualment, Bona Festa Major, que la disfruteu molt i molt amb el Josep Lluís!!

    XEXU, uoo, que bé un altre que també s'animaria a escriure-hi si existís! Aquesta és a Travessera de Gràcia amb Aribau, però fa relativament poc temps (1 any o així) que hi és. De fet fa gràcia, perquè a l'Street View surt la pissarra quan encara no hi havien dibuixat res. Que tinguis bona Mercè tu també!

    JPMERCH, em sembla que no tan sol una qüestió de València a tot arreu n'està ple de gent que pinta les parets! I com dius, em sembla que amb una sola pissarra de guix no en farien ni per començar...Benvingut!!

    HELENA, sí, tot i que espero que les de guix no passin mai a l'història. No en sé gens ni mica de HTML però el google és meravellós!!

    MUSTHAVE, gràcies!! Ja hi passaré per veure-les!

    JORDI, quin comentari tan bonic. M'encanta que facis servir aquest racó de pissarra lliure. No sé si la idea de tenir un lloc on tothom es pogués expressar liurement i dir la seva els agrada gaire alguns…

    MARIA, doncs fa gràcia si hi passes per davant aixecar el cap i mirar-la, sempre hi ha el mateix, però és maca! Està a Travessera de Gràcia!

    YÁIZA, quina gràcia el blog del teu amic! Me l'he estat mirant i he flipat, perquè fins i tot a sota del títol del blog barcelona 93 també hi té escrit "Barcelona enamora"! Sens dubte el seguiré que m'agraden molt els blogs de Barcelona.

    JAVIER, es una lástima! Gracias y muy buenas fiestas de La Mercè, que las disfrutes mucho.

    ResponElimina
  13. Imagona com haurien ser els esborradors i els guixos, per poder utilitzar aquesta pissarra tan maca! Mira, potser ara que arriba la Mercè, els gegants quan surtin hi vindran a fer dibuixos màgics, aprofitant que és de la seva mida!
    Bones festes, BCN, i una abraçada!

    ResponElimina
  14. Una imaginació prodigiosa, m'ha agradada aquesta Barcelona que en proposes sia a dia. Bones festes de la Mercè. Una abraçada

    ps.Hi ha part de la fotografia que és molt técnica

    ResponElimina
  15. Jo també tinc ganes de Mercè!! :)

    M'agrada, la pissarra! De fet a mi a casa m'agradaria tenir una d'aquestes pissarres blanques que escrius amb retoladors i que s'esborren amb un drap (no té l'encant del guix però és més neta!) per posar-hi burrades, o dibuixos, o alguna cosa. A la sèrie Friends, al pis d'en Joey i en Chandler hi tenien una pissarra rere la porta i hi posaven coses i dibuixos, molava molt!

    ResponElimina
  16. Me n'alegro, que l'hagis visitat i t'hagi agradat!!!

    ResponElimina
  17. GALIONAR, tens raó, quina gràcia!! Ara m'he imaginat uns esborradors enormes, amb tota la polseguera que fan i mig m'agafa tos de pensar-ho i tot!! Oh, quina crack, els gegants, clar els gegants hi poden pintar! Estàs inspirada! Una abraçada!

    JUAN, igualment, que tinguis molt bones festes i puguis fer fotos ben xules pel blog, que les volem veure!! Uf, doncs espero anar aprenent una mica de tècnica, bé, primer em compraré una càmara bona.

    LAIA, síii a Friends tenen la típica pissarra de quan som petits, aquella que s'esborra movent un pal! Està xulo tenir la pissarra allà a la porta on la tenen ells! I les pissarres blanques dona molt de gust escriure-hi i els rotuladors fan un oloreta!! Que vagi molt bé La Mercè!!

    YÁIZA, ;) sí, la vas ben clavar! Que vagi rebé per París ara que tens visita!!

    ResponElimina