dijous, 16 de juny del 2011

Horts a Nou Barris


Barcelona té aquestes coses. Deixeu-me que us situï. Nou Barris, carrer Maladeta, ara fa cosa d'un any hi havia un solar buit esperant per ser edificat tot envoltat de blocs de pisos. El terreny no era tan sols un camp amb herbes i matolls per tot arreu, més aviat semblava un abocador. Piles de deixalles, bosses, mobles vells, runes, caixes i demés objectes llençats. 

Uns quants veïns farts de tanta deixadesa, es decideixen a netejar el solar i a utilitzar-lo com a hort. Es divideixen el terreny com a bons germans i cada veí es dedica a cuidar el seu hortet. La majoria conreen tomàquets, enciams, carbassons i altres vegetals. Alguns horts també tenen flors i plantes, per fer una mica més bonic tot l'entorn. Quan el propietari del terreny s'assabenta (enfadat) que té "pagesos" que cuiden el seu "camp", parla amb ells i els fa saber que, de moment, no hi ha plans d'edificar; però que el dia que així sigui hauran de plegar veles i marxar. Ells mentrestant, cuiden els seus horts amb delit i assaboreixen els fruits de la terra que un dia, ara fa cosa d'un any, van decidir cuidar. 

Tot això, m'ho explica una tarda una simpàtica dona que rega el seu hortet quan tota sorpresa m'acosto i li pregunto si són horts municipals. Després de la seva narració, penso que a vegades parlant, la gent s'entén. 

Què us semblen aquests horts improvitzats? Coneixeu casos semblants?




 


4 comentaris:

  1. Seran improvisats, però aquí hi ha una feina considerable darrere. Sé que ara estan de moda els horts urbans, però això no ho havia vist mai, força infraestructura.

    ResponElimina
  2. Pilar!! M'ha encantat el blog! A partir d'ara m'hi subscric! Per cert, saps que t'he dit que el lloc preferit de l'Andreu era la Rambla Catalunya?? Doncs l'altre lloc és el passeig Lluís Companys, el que tens a la primera foto i a la de perfil!!!! Quina casualitat!

    petó!

    ResponElimina
  3. Gràcies als dos pels comentaris! Abans de tenir un blog mai m'hagués imaginat l'il·lusió que fa trobar-se un comentari...:)

    XeXu, tens tota la raó, segurament la paraula improvisats no és ben bé la correcta per aquest cas. Són horts realment treballats i cuidats. Jo tampoc havia vist mai una cosa semblant a una ciutat, la veritat és que em van deixar :O.

    Pineda guapa! Doncs aprofiteu molt aquests dies que torneu a estar per aquí per passejar molt pels vostres llocs preferits. Que una de les coses que fan tan maca Barcelona són totes les parelles que s'estimen tant, com vosaltres! Quina gràcia que a l'Andreu també li encanti el Passeig Lluís Companys, és que és preciós. Per cert, saps la foto que he fet a Gràcia al carrer de les Carolines de la casa de Gaudí? Ha quedat molt xula! Algun dia d'aquests en faré una entrada. Un altre petó ben gran per tu també maca!

    ResponElimina
  4. Que genial!! m'has fet venir ganes de fer-los-hi un cop d'ull a aquests hortets!
    Jo n'estic segura que parlant la gent s'entén, clar que no tothom sap parlar! Per sort, aquests veïns sí! :)

    ResponElimina